SFM-portaal verloonde tijd

Een voorstudie laat zien dat het SFM-portaal op zijn vroegst pas in het najaar gereed zal zijn of later. In dit online portaal zouden werkgevers volgens de huidige cao met ingang van 1 maart 2022 het type dienst en de diensttijden vooraf kenbaar moeten maken aan SFM.

Sterke stijging brandstofprijzen zal leiden tot fors hogere NEA-index

Panteia heeft berekend wat de gevolgen zijn van de sterk stijgende brandstofprijzen voor de kostenontwikkelingen in het zorg- en taxivervoer. Op basis van de eerste berekeningen lijkt een hogere NEA-index onvermijdelijk als brandstofprijzen niet substantieel gaan dalen.

Nieuwe Cao Zorgvervoer en Taxi

Er is een nieuwe cao voor de taxibranche gesloten met als looptijd 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022. De wijzigingen gaan in per 1 januari 2022, behalve de nieuwe bepalingen over verloonde tijd, deze gaan in per 1 maart aanstaande.

Cao SFM algemeen verbindend verklaard

De cao SFM is tussentijds gewijzigd en per 1 januari 2022 ge-avvd. De belangrijkste wijziging is het nieuwe premiepercentage van 0,95%.

Nieuwe vacaturewebsite 'werken in de taxibranche'

Taxibedrijven in het zorgvervoer hebben moeite hebben om vacatures te vullen. Met de nieuwe vacaturewebsite hoopt de branche vraag en aanbod sneller bij elkaar te brengen.

Alles over de cao

Bent u op zoek naar informatie over de nieuwe cao Zorgvervoer en Taxi (2022) en de cao SFM? Op deze pagina hebben we alles voor u op een rij gezet.

Uitzendbureau

Sommige uitzendondernemingen vallen ook onder de werkingssfeer van de cao Taxivervoer. Via het vernieuwde stroomschema kunt u controleren of dit ook voor u geldt.

Cursus Preventiemedewerker

RI&E invullen lastig? Niet als u zich aanmeldt voor de cursus preventiemedewerker. Onze arbocoach helpt u dan met het invullen van de vernieuwde, met COVID-19 richtlijnen aangevulde, branche RI&E. Eerstvolgende datum is 23 juni 2022!

Taxi Nieuws

Regeling voor ziekenvervoer vanwege omzetderving 2021

Zorgaanbieders hadden in 2020 als gevolg van overheidsmaatregelen wegens de corona-pandemie (met name gedwongen sluitingen) te maken met omzetderving.... lees meer

Arbeidsmarkt taxisector licht gekrompen in 2021

Het aantal werknemers in de taxisector is in 2021 net boven de 22.000 gebleven... lees meer

Hansea mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Munckhof (concentratiebesluit)

Hansea NV mag via Bus De Polder NV uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Munckhof Groep B.V... lees meer

Cryptshare

Veilig online bestanden uitwisselen.

‘Wij zijn er voor iedereen die in het taxivervoer werkt: werkgevers, chauffeurs, taxileraren, centralisten, planners en ander niet-rijdend personeel.’
Henk van Gelderen, Sociaal Fonds Mobiliteit

1.558

Deelnemers aan de internetcursus Gezond werken in de taxi sinds september 2016.

‘De tips uit het Rolstoel ABC gebruik ik dagelijks.’
Peter van Dijk, Taxichauffeur Venlo

Looncalculator

Gebruik onze stapsgewijze rekenmodule om uw loon te bepalen conform cao Taxivervoer.

Nieuw in de branche

Nieuw taxibedrijf gestart? Met werknemers? Meld u bij ons aan.

SFM portaal

Gebruik het online portaal om gegevens van de BoordComputer Taxi veilig digitaal aan te leveren.

naar boven